oblicz pole powierzchni i objętości stożka
eliza: POMOCY

!
1)oblicz pole powierzchni i objętości
stożka o promieniu r=5cm i wysokości H=12cm
2)oblicz pole powierzchni i objętości walca, którego przekrój osiowy jest prostokątem o bokach
6cm i 10cm, przyjmujemmy, że wysokość walca H=10cm
3) z e zbioru liczb {1,2,...,10} losujemy jedną.Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania liczby
podzielnej przez trzy jeżeli wiadomo, że otrzymano liczbę mniejszą niż siedem
4 maj 22:20
Zoraj:

1)
Z pitagorasa l=13
P=π r(r+l) = 90π
4 maj 22:35
pazio: poszukaj w dzisiejszych postach, bo ja już to robiłam chyba dla kogoś... a jeśli nie robiłam to
mi mignęło z parę godzin temu
4 maj 22:35
Zoraj: kurcze, wcięło mi rysunek do 2)...
4 maj 22:45