matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoże ktoś?
Natala:
dane sa przedzialy a=(−
∞
, log
5
75 − log
5
3) b=< log
3
1
√
3
, 7
5
> wyznacz a ∩ b i a/b
7 wrz 13:09
Piotr:
najpierw wyznacz te przedzialy
75
log
5
75−log
5
3=log
5
= dokoncz
3
1
1
log
3
⇔ 3
x
=
dokoncz
√
3
√
3
7 wrz 13:25