matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tragediaaa.
Blondi:
2x−8
12−3x
wiadomo że x∊(4,−
∞
) znajdź y jeżeli y=
−
x−4
x−4
6 wrz 21:56
ZKS:
2x − 8 − 12 + 3x
y =
x − 4
5x − 20
y =
x − 4
5(x − 4)
y =
x − 4
y = 5
6 wrz 21:58