matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamek okresowy
mala2:
Czy to jest dobrze obliczone? a = 0,(9) 10a=9,(9) 10a−a=9a 9,(9)−0,(9)=9 9a=9 a=1 Proszę o pomoc.
6 wrz 21:31
Krzysiek:
no ok. 0,(9) =1
6 wrz 21:32
mala2:
Bardzo dziękuję.
6 wrz 21:32