matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cigąi
Maaa:
KTÓRE WYRAZY CIĄGU SĄ RÓWNE ZERU? an=2(n+1)*(n−2)
6 wrz 20:05
Ajtek:
Iloczyn dwóch liczb jest =0 w.t.w. gdy jeden ze składników jest =0. czyli: n+1=0 lub n−2=0 Pamiętaj, że n∊N
+
6 wrz 20:09
Maaa:
dzięki
6 wrz 20:10