Oblicz miejsce zerowe funkcji
Jusia: Oblicz miejsce zerowe funkcji:
a) y=6x2 + x
b) y=−15x2 + 3
6 wrz 19:08
Wercia: Y=6x²+x
23 lis 10:46
cojestkurdenocjestkurde: w a) wyciągnij x przed nawias i przyrównaj do zera
23 lis 11:25
6latek: | | 1 | |
x(6x+1)=0 to x=0 lub 6x+1=0 wtedy x=− |
| |
| | 6 | |
y=−15x
2+3
−15x
2+3=0
−15x
2=−3 ?*(−1)
15x
2=3
| | √3 | | √45 | | 3*√5 | | √5 | |
stad x= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | √15 | | 15 | | 15 | | 5 | |
23 lis 11:45
23 lis 11:53
6latek: Dzien dobry

Kłaniam sie >
23 lis 12:00
Eta:
Witam
23 lis 12:01
6latek:
23 lis 12:02