?
Bartek: log62 * log63
6 wrz 18:52
Maslanek: log62log63 = log62log23/log26 = log6(2log23/2log26)=log6(3/6) =
log63−log66 = log63−1.
6 wrz 21:10
ZKS:
Maslanek log
62 * log
63 ≠ log
63 − 1.
| log23 | | 2log23 | |
| ≠ |
| |
| log26 | | 2log26 | |
6 wrz 21:19
Maslanek: Brr... Zepsułem

log
6(2
log23/log26) = log
6({2
log231/log26}) = log
6(3
1/log26) =
log
6(3
log62 = log
6(3
log32/log36 = log
6(2
1/log36...
Dobra... Nie da się z tym nic zrobić mądrego
6 wrz 21:26
Krzysiek: Moze by sprobowac zamienic np log6z 2 na log2/log6 i to samo z log−6 z3 na log3 /log6.
log2≈0,301 , log3 ≈0,477 a log6≈0,778
6 wrz 23:28
Krzysiek: Wiesz co albo napisz tak. log6 z2 = log6(6/3)=log6 z6 −log6z3= 1−log6z3.
To samo log6z 3 = log6(6:2)= log6z 6 −log6z 2 = 1−log6z2
Teraz log6z 2 x log6 z3 =(1−log6z 3)x(1−log6 z 2) . I tak bym zostawil
7 wrz 00:13