matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
marian:
Na rysunku obok przedstawiono wykresy wielomianów f(x)=x, g(x)=x
2
oraz wielomianu h(x)=p*f(x)+q*g(x). a) Wyznacz wartosci p i q. b)naszkicuj wykres wielomianu k(x)=2h(x)+4g(x)
6 wrz 17:45
kwiatek43:
27 sie 17:28
Jerzy:
p =0 i q = 0
27 sie 17:38
Jerzy:
h(x) = 0 + 4g(x) = 4x
2
27 sie 17:41