matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxxxxx
Magda:
Punkty P(1,a), Q(−1, b), R(2, c), S(3, d) należą do wykresu wielomianu w(x) = x
4
−
3
2
x
3
−
11
2
x
2
+ 3x + 4. Wyznacz a, b, c, d.
6 wrz 17:15
Bogdan:
a = w(1) = ... b = w(−1) = ... itd.
6 wrz 17:22