matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xxx
Ewelina:
Wyznacz wspólczynnik a wielomianu w, jeśli : a) w(x) = ax2 + x + 1, w(1) = 3, b) w(x) = 3x3 − x2 + a, w(3) = 0 c) w(x) = x3 + ax2 + 3, w(−4) = 3, d) w(x) = ax4 + 4x + 2, w(2) = −6
6 wrz 17:11