pomocy!!
~~ O~~: Oblicz pole powierzchni całkowitej ostrosłupa prawidlowego czworokatnego, w ktorym krawędź
podstawy a=24cm, a kąt nachylenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy a=45 stopni.
4 maj 20:40
4 maj 20:43
imię lub nick: sorry...
4 maj 20:45
imię lub nick:
cosα={hś}{12}
hś−wysokość ściany
4 maj 20:46
4 maj 20:47
~~ O~~: jaa tegooo nie rozumiem!
4 maj 20:54
imię lub nick: no to rysunek
4 maj 21:00
~~ O~~: jaa po prostuu nie wiem jakk too z czego sie bieze
4 maj 21:02
imię lub nick:

jest już troche jaśniej?
4 maj 21:04
imię lub nick: tylko nie płacz
4 maj 21:04
~~ O~~: aa coo to jest cosα
4 maj 21:12
~~ O~~: nie bede
4 maj 21:12
imię lub nick:

α = 45
do której klasy chodzisz?
4 maj 21:16
~~ O~~: doo 5 podst
4 maj 21:19
imię lub nick: a więc x√2=h wiesz skąd to się wzięło?
4 maj 21:22
~~ O~~: noo too wiemm jak sie obliczaa too jak bys mol too napisz mi po kolei jakk to sie robii ii nie
chodzie do 5 tylko do 2 gim
4 maj 21:25
imię lub nick: nie...
skoro wiesz jak obliczyć wysokość sciany bocznej to wiesz wszystko co jest potrzebne do
rozwiązania zadania.
4 maj 21:28
~~ O~~: nie wiemm.. trudnoo ... Dziekuje za wszystkoo..
4 maj 21:35
imię lub nick: podałem wyżej wzór na Pc wstaw i wylicz... znikam
4 maj 21:40