całunia
Tara: Całka oznaczona: Dla MISTRZÓW
| | π | |
<0, |
| > pisze tu bo nie umiem oznaczyc na calce |
| | 4 | |
t=cosx
dt=−sinxdx tyle narazie wiem i dalej nie moge , prosze o pomoc
6 wrz 16:05
ZKS:
Wstaw to co podstawiłeś za cos(x) do całki i dostaniesz prościutką całkę.
6 wrz 16:09
Mila: | | sinx | | 1 | |
∫ |
| dx=−∫ |
| dt=−∫t−2dt= ? z wzorów podstawowych |
| | cos2x | | t2 | |
6 wrz 16:14
Tara: wyszlo tak ale nie jestem pewien czy tak moze byc:
| | sinx | | dt | | 1 | |
∫ |
| * |
| =∫ |
| dt=∫ t2 dt tu minus 2 w potedze |
| | t2 | | sinx | | t2 | |
moze byc tak?
6 wrz 16:16
Tara: Mila czytasz w moich myślach ; D
6 wrz 16:17