??
Łukasz: ile wynosi ∫ln(xy)

dobrze mysle ze 1/x

czy y/x

calkuje po x
6 wrz 13:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
a po czym całkujesz ?
6 wrz 13:07
Łukasz: po x calkuje
6 wrz 13:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | x | |
∫ln(xy) dx = xln(xy) − |
| + C |
| | y | |
6 wrz 13:08
Łukasz: a tak tak tak masz racje moj bład nie ten przyklad

chodzi mi o pochodna z ln(xy) pochodna po x
6 wrz 13:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
f(x,y) ln(xy)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
f'x = |
| *(xy)'x = |
| * y = |
| |
| | xy | | xy | | x | |
6 wrz 13:11
Łukasz: czyli dobrze myslalem na poczatku ok dzieki
6 wrz 13:11