calka
Olo: Całka oznaczona: Z góry dziękuję
| | π | |
<0, |
| > piszę tak bo nie umiem to zrobić na całce. |
| | 4 | |
6 wrz 12:06
Artur_z_miasta_Neptuna:
robisz podsatwienie s= cosx ; ds = −sinx dx ... zmiana granic całkowania ... i liczysz
6 wrz 12:07
Olo: A mógłbyś to zrobić, bo ja sie nie orientuje troche.
6 wrz 12:11
Olo: Rozwiaze ktos mi ten uklad: z gory dziekuje
2x−y+z=3
x+2y+3z+5t=4
−3x+y−2z−t=5
[ 2 −1 1 0 [3]
1 2 3 5 [4]
−3 1 −2 −1] [5]
6 wrz 12:26
6 wrz 12:34
Olo: Krzychu a jak mam uklad 3x4 to czym sie robi?
6 wrz 12:40
Krzysiek: co za różnica jaki masz układ? najpierw sprowadź tą macierz do postaci schodkowej
6 wrz 12:43
Olo: ok poprobuje
6 wrz 12:46