matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
omco:
∫ 3x
2
dx\over\sqrt{2x
3
+6}
6 wrz 09:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
3x
2
1
ds
∫
dx = // podstawienie s = 2x
3
+6 ; ds = 6x
2
dx // =
∫
=
√
2x
3
+6
2
√
s
6 wrz 10:11
omco:
∫ 3x2dx\over\sqrt{2x3+6}
6 wrz 22:03