Wyznacz Dziedzinę i Wyznacz Zbiór Wartości
Bartek: 1.Wyznacz dziedzinę :
a) y= √x+2 ÷ 2
b) y= √x+4 ÷ √2−x
c) y= √|x−1| − 2
d) y= 3x+4 ÷ x²− 2x + 1
2. Wyznacz zbiór wartości:
a) f (x) = x−1 ÷ x+3
b) y = f(x) x − 1 ÷ x + 3
c) y = x−1 ÷ x+3
Tam gdzie jest znak "÷" jest ułamek : )) Dziękuje z góry i czekam na odpowiedzi : )
5 wrz 21:55
Aga1.: 1)
a)x+2≥0
b)x+4≥0 i 2−x>0
c) Ix−1I−2≥0, jeśli funkcja wygląda tak y=√Ix−1I−2
d)(x−2)2≠0
Rozwiąż i będziesz miał dziedzinę.
5 wrz 21:59
Bartek: Dziękuje jeszcze drugie jakkby ktoś mógł
5 wrz 22:10
5 wrz 23:48
Gustlik: Bartek Ulamki pisz tak: U {licznik} {mianownik} tylko duże U i bez spacji.
6 wrz 01:23