Rozwiąż algebraicznie i graficznie : układ równań
wojtek: Rozwiąż algebraicznie i graficznie :
układ równań {|x| = |y|
{|y|= 3
5 wrz 21:52
Mila: Zacznij chociaż.
5 wrz 22:00
wojtek: zacząłem i chce sprawdzić czy dobrze i mam problem z rozwiązaniem graficznym
5 wrz 22:05
wojtek: no wescie moglibyscie na wykresikach prosze
5 wrz 22:16
Saizou :
5 wrz 22:18
wojtek: a dasz jescze jakies do tego obliczenia ?
5 wrz 22:22
Saizou : to wrzuć swoje rozwiązanie
5 wrz 22:22
wojtek: spoko juz mam a moze ktos algebraicznie ?
5 wrz 22:27
ZKS:
Jak zacząłeś to rozwiązywać zapisz tutaj to się sprawdzi.
5 wrz 22:30
wojtek: {|x| = |y|
{|y|= 3
{|x| − |y| =0
{|y|= 3
{|x| −3 = 0
{|y|= 3
{|x|= 3
{|y|= 3
x= 3 v x =−3 y=−3 v y=3
5 wrz 22:34
ZKS:
Bardziej tak powinieneś zapisać
(x = 3 ∧ y = 3) ∨ (x = −3 ∧ y = −3) ∨ (x = 3 ∧ y = −3) ∨ (x = −3 ∧ y = 3).
5 wrz 22:41
wojtek: no wiem dzięki
5 wrz 22:44
ZKS:
Ale tak nie napisałeś więc nie wiedziałem czy wiesz czy nie wiesz.
5 wrz 22:50
wojtek: no luz
5 wrz 23:02
Mila: Widzisz Wojtek, poradziłeś sobie.
5 wrz 23:44