matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
słaby z matmy:
Ściana boczna graniastosłupa prawidłowego trójkątnego jest kwadratem o polu 64cm
2
. Oblicz objętość graniastosłupa
5 wrz 20:40
Buuu:
H = a =
√
64
= 8 V = Pp*H
a
2
√
3
V =
* H
4
64
√
3
V =
* 8
4
V = 128
5 wrz 20:43