przedstaw liczbe ........w postaci potęgi o podstawie 3 i wykladniku wymiernym
jarek: przedstaw liczbe 3√814√27 w postaci potegi o podstawi 3 i wykladniku wymiernym
pierwistek z 27 jest razem z 81 do 4 pod jednym duzym piewiastkiem
5 wrz 20:35
Buuu:
Zamień pierwiastki na potęgi √381 = 34{3} i drugie analogicznie i zastosuj prawa działań
na potęgach
5 wrz 20:38
Buuu: Miało być 3√81 =
5 wrz 20:39
Buuu: kur.... 3√81 = 343
5 wrz 20:41
Eta:
3√81= 34/3
5 wrz 20:42
Ajtek:
3√81*4√27=3√34*33/4=3√33=3
81=34
4√27=33/4
5 wrz 20:49
dawid: 27(−3)⋀−2
13 wrz 18:28
Nick: βγδπΔΩ∞
17 mar 18:35