gdzie robie blad?
pÅotka:
| 21*2x*22*2x−3 | |
| =2 do potegi 1/2 |
| 24 | |
2
2x−4=2 do potegi 1/2
gdzie zrobilem blad?
5 wrz 19:56
rumpek: 8 = 23
5 wrz 19:57
rumpek: nie łatwiej wymnożyć mianownik?
5 wrz 19:57
płotka: ok 8=23 ale jak zapisze to 22*2x−3 to jest zle?
5 wrz 20:04
rumpek: 8x − 3 = 23(x − 3) = 23x − 9 wywnioskuj sam
5 wrz 20:05
rumpek: poprawka: 23x − 27
5 wrz 20:06
rumpek: 
dobrze było
5 wrz 20:06
płotka: aj no tak

moze wkoncu mi dobrze wyjdzie bo za kazdym razem wychhodzi mi inny wynik bo robie co innego
5 wrz 20:08
Piotr:
3*3=9
5 wrz 20:08
rumpek: Piotr to był monolog wewnętrzny
5 wrz 20:09
Piotr:
tylko nie zrób sobie krzywdy
5 wrz 20:10
5 wrz 20:10