oblicz
płotka: jak to obliczyc?
5 wrz 18:10
Maslanek: 4
x*8
x−3=16
√2
2
2x*2
3x−9=2
9/2
2
2x+3x−9=2
9/2
10x−18=9
x=2,7
5 wrz 18:12
płotka: czy to jest na pewno dobrze?
5 wrz 18:46
płotka: powinno wyjsc 6
5 wrz 19:24
ICSP: dla x = 6 równanie nie jest spełnione :
4
4 * 8
3 =
√2 
chyba nie
5 wrz 19:26
Maslanek: Na pewno nie może wyjść 6...
46=212>>16...
To już dyskwalifikuje tą równość z takim wynikiem.
5 wrz 19:27
płotka: | | 3x−2 * 9 | |
to obliczcie prosze |
| =√3 |
| | 27 | |
tylko prosze tak powoli krok po kroku
5 wrz 19:31
płotka: tam powinno byc *9x
5 wrz 19:32