wymeirna
Paweł: w postaci ulamka prostego przedstawic :
| | x2 −2x+4 | | x2−2x+4 | | A | | Bx+C | |
B= |
| = |
| = |
| + |
| |
| | x3+3x | | x(x2+3) | | x | | x2+3 | |
czy dobrze jest to narazie?
5 wrz 18:03
Artur z miasta Neptuna:
Dobrze
5 wrz 18:09
Paweł: Ok, i dalej mi wychodzi coś takiego:
x
2−2x+4=A(x
2+3)+(Bx+C)x
a dalej z tym drugim nie wiem co zrobic, prosze o pomoc i sprawdzic czy to wyzej dobrze
zapisalen z gory dziekuje
5 wrz 18:12
5 wrz 18:19
Paweł: a w tym x2=−3 to nie istnieje i chyba się nie pisze ?
5 wrz 18:20
Aga1.: I jeszcze jedno równanie
i rozwiąż układ równań
5 wrz 18:20
Aga1.: Równanie x2=−3 nie ma rozwiązań ,dlatego podstawiasz jakąkolwiek liczbę za x.
5 wrz 18:22
Paweł: aaaaa no tak kłania się liceum

dzięki Aguś
5 wrz 18:23
Paweł: A rozwiążesz to 2 równanie bo mi tu coś nie tak chyba wychodzi żę : 4=B+C
5 wrz 18:26