prosze o pomoc!!!!!!!!!! x=?
diox:
5 wrz 17:06
rahu:
5 wrz 17:13
rahu: bym ci pomógł ale nie wiem
5 wrz 17:14
5 wrz 17:26
ICSP: a czym jest to "a" w mianowniku ?
5 wrz 17:27
diox: zebym ja to wiedzial taki mam przykład do zrobienia
5 wrz 17:29
ICSP: a polecenie ?
Nie ma przykładu bez polecenia
5 wrz 17:42
Piotr:
x= ? to chyba polecenie
5 wrz 17:43
Bartooolla: x=−1/3a
5 wrz 17:45
diox: polecenie było ile równa się x
5 wrz 17:47
ICSP: No to je zmienię :
Rozwiąż równanie ze względu na niewiadomą x oraz parametr a :
| | −a | |
przy czym 2x +a ≠ 0 ⇒ x ≠ |
| |
| | 2 | |
wtedy mam że :
x = 4x + 2a
−3x = 2a
5 wrz 17:49