matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w jak najprostszej postaci
fhrh:
√
12
+
√
192
−
√
96
2
√
3
12=2*2*3 96=2*2*2*2*2*3 192=2*2*2*2*2*2*3 Z góry dzięki
5 wrz 17:00
Buuu:
√
12
+
√
192
−
√
96
2
√
3
+ 8
√
3
− 4
√
2
√
3
=
=
2
√
3
2
√
3
√
3
(10−4
√
2
)
= 5−2
√
2
2
√
3
5 wrz 17:10