matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W zbiorze liczb zespolonych rozwiąż równanie :
sunrise80:
z
4
−1=0
5 wrz 10:31
Iks:
z
4
−1=0 (z
2
−1)(z
2
+1)=0 (z+1)(z−1)(z
2
+1)=0 z
1
=−1 z
2
=1 z
3
=−i z
4
=i
5 wrz 10:41
axim:
albo podstaw z
2
=t i rozwiązuj deltą.
5 wrz 10:45
sunrise80:
ok dzieki
5 wrz 10:48