matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie macierzowe
Kaś:
1 0 A = 0 1 Rozwiąż równanie A
T
*X=A
2
5 wrz 10:25
Krzysiek:
przecież A=I I−macierz jedostkowa A
2
=A A
T
=A A
T
X=A
2
⇔AX=A⇔X=A
−1
A ⇔X=I =A
5 wrz 10:40