oblicz granice
sunrise80:
22x−1
−−−−−−−−−−−
lim 3x
x→0
5 wrz 09:28
Artur_z_miasta_Neptuna:
tam w ułamku jest 3
x czy 3x
5 wrz 09:33
5 wrz 09:34
sunrise80: 3x
5 wrz 09:41
5 wrz 09:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
wskazówka: d'Hospital
5 wrz 09:42
sunrise80: tak też myślałam ale ja już nie wiem im więcej liczę tym bardziej głupieje
bo wyjdzie tak
5 wrz 09:46
sunrise80: | | 0−1 | | O | |
więc |
| = 0 a nie symbol nieoznaczony np |
| |
| | 0 | | O | |
5 wrz 09:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
2
0 − 1 = 1−1 = 0
5 wrz 09:47
sunrise80: | | −1 | |
właściwie źle wyjdzie |
| = ∞ |
| | 0 | |
5 wrz 09:48
sunrise80: aha ok przepraszam

I dziekuje
5 wrz 09:48