Jak obliczyc całkę
furek: witam. Potrzebuje rozwiązać całkę dx/3+4x2
5 wrz 09:18
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
∫ |
| dx = |
| ∫ |
| dx = |
| | 3+4x2 | | 3 | | 1+(2x/√3)2 | |
| | 2 | |
= //podstawienie s= |
| x ; ds = ....// = .... |
| | √3 | |
5 wrz 09:20
furek: Można jaśniej?
5 wrz 09:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | |
musisz dojść do postaci ∫ |
| ds .... bo potrafisz z tego obliczyć całkę |
| | 1+s2 | |
5 wrz 09:36
Artur_z_miasta_Neptuna:
jeszcze 'jasniej' to tylko rozwiązanie całej całki
5 wrz 09:39
furek: Dzieki wielkie, już rozwiązałem
5 wrz 09:41