matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć pochodną f(x)= 3xcos(2x)+p{5x^2+1}+7p{6}
Mikołaj:
obliczyć pochodną f(x)= 3xcos(2x)+
√
5x
2
+1
+7
√
6
Mógłby ktoś rozpisać jak to policzyć?
4 wrz 23:46
Piotr:
a wolfram moze byc ?
4 wrz 23:48
Mikołaj:
czyli?
4 wrz 23:50
Piotr:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%283xcos%282x%29%2Bsqrt%285x%5E2%2B1%29%2B7*sqrt%286%29%29%27
show steps
4 wrz 23:53
Mikołaj:
Może być, dzięki
5 wrz 00:16
Piotr:
5 wrz 00:23