Oblicz
Kaś: i2006
Pomoże jakaś dobra duszyczka ?
4 wrz 20:06
Basia:
a i2 = ile ?
i2006 = (i2)1003 = ..................
4 wrz 20:07
ZKS:
(i2)1003 = (−1)1003 = −1
4 wrz 20:09
Kaś: a tego nie powinno się robić i2006= moduł (cos fi+sin fi) ?
tylko pytam bo gdzies widziałam właśnie obliczone tym sposobem
i byloby
i2006=1(cos π/2 + sin π/2)2006 = 1(cos 2006/2 + sin 2006/2) i dalej niestety nie mam
rozwiązania ....
4 wrz 20:30
4 wrz 20:30
Bogdan:
Tak jest
Basiu, witaj

, wciąż wołamy o zachowanie zdrowego rozsądku, ale
niektórzy wierzą tylko w szablon.
4 wrz 20:35
Kaś: ok tylko pytałam
4 wrz 20:43
Kaś: i dziękuje za pomoc
4 wrz 20:43
Basia: Witaj Bogdanie
To są skutki bezmyślnego wkuwania formułek bez wcześniejszego zrozumienia i opanowania
podstawowych pojęć. Niestety na studiach rzuca się to coraz bardziej w oczy. I jest
przerażające.
4 wrz 20:44
Jack:
nie wywołujcie wilka z lasu
4 wrz 22:25