matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna I rzędu
adi:
b) z=
√
3xy
Proszę o pomoc
4 wrz 18:06
Basia:
dz
1
=
*3y
dx
2
√
3xy
dz
1
=
*3x
dy
2
√
3xy
4 wrz 18:10
Artur z miasta Neptuna:
dz
1
3y
= (
√
3xy
)'
x
=
*(3xy)'
x
=
dx
2
√
3xy
2
√
3xy
dz
1
3x
= (
√
3xy
)'
y
=
*(3xy)'
y
=
dy
2
√
3xy
2
√
3xy
4 wrz 18:12
adi:
Dziękuje ślicznie
4 wrz 18:18