.
Aga: | | 4 | |
Oblicz: xy−2 − |
| z−1 dla x=3,(3) y=0,(5) z=0,(9) |
| | 5 | |
4 wrz 15:51
Bogdan:
| | 1 | | 5 | |
x = 3 |
| , y = |
| , z = 1 |
| | 3 | | 9 | |
teraz wstaw te liczby i oblicz, pokaż obliczenia
4 wrz 15:57
Aga:
Bogdan: a moglbys mi to rozwiazac bo mi wychodza kosmiczne liczby, a poza tym zadaniem mam mase
inny do zrobienia na jutro, byłabym bardzo wdzieczna.
4 wrz 16:05
Mila: | | 10 | | 81 | | 4 | |
= |
| * |
| − |
| =teraz już prosto, |
| | 3 | | 25 | | 5 | |
uprościć 10 i 25 przez 5 oraz 3 i 81 przez 3.
4 wrz 16:56