matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W zbiorze liczb zespolonych rozwiąż równanie :
sunrise80:
z
4
−1=0
4 wrz 09:32
sunrise80:
proszę o pomoc
4 wrz 09:32
Patronus:
z
4
= 1 z
2
= 1 lub z
2
= −1 z = 1 lub z =−1 lub z = i lub z=−i
4 wrz 09:40