rozwiąż
bmw: X4 − X2 = 0
4 maj 18:33
Krzysiek: to jest x
4−x
2=0
4 maj 18:33
Krzysiek: jakie bmw

4 maj 18:34
Krzysiek: x4−x2=0
x2(x2−1)=0
x=0 lub x=1 lub x=−1
4 maj 18:34
bmw: tak jak napisałeś bmw 525 i
4 maj 18:35
bmw: dziękuje Krzysiek
4 maj 18:35
Krzysiek: heh, 530d
4 maj 18:36
Krzysiek: w planach 330Ci e46
4 maj 18:36
bmw: super fura
4 maj 18:37
Krzysiek: hehe
4 maj 18:37
bmw: mogę jeszcze zapodac zadanie
4 maj 18:37
bmw: x3 − x2 + 2x = 0
4 maj 18:38
Krzysiek: wyciagnij sobie x przed nawias
4 maj 18:39
bmw: jak to rozgryśc
4 maj 18:39
Krzysiek: bedziesz miec x(x
2−x+2)=0 policz delte z wyrazenia w nawiasie i pierwiastki

odpowiedz to
beda te pierwiastki oraz x=0
4 maj 18:40
Krzysiek: 1 klasa
4 maj 18:40
bmw: x(x2−x+2)=0 ?
4 maj 18:40
Krzysiek: jak wcisniesz shift i 6 a potem puscisz shift i wpiszesz 2 to cos zobaczysz

potęgę, a
dokladniej wykladnik
4 maj 18:41
bmw: niooooo
4 maj 18:41
Krzysiek:
bmw: x(x2−x+2)=0 ?
czyli x=0 lub x2−x+2=0
4 maj 18:41
Krzysiek: wiesz co to jest funkcja kwadratowa

delta pierwiastki? to policz sobie z tego
4 maj 18:42
Krzysiek: Δ=1−8=−7<0
keidy jest delta mniejsza od zera to brak pierwiastkow
czyli rozwiazaniem bedzie tylko x=0
4 maj 18:42
bmw: ok
4 maj 18:43
4 maj 18:44
bmw: Krzysiek masz gg
4 maj 18:44
Krzysiek: mam a co
4 maj 18:45
Krzysiek: 9791744
4 maj 18:46
bmw: możemy pisac na gg
4 maj 18:46
Krzysiek: to napisz do mnie
4 maj 18:46