pole obszaru
joseph: Witam, mam obliczyć pole obszaru ograniczonego krzywymi xy=4x−3 ; y=x do tej pory obliczałem
takie zadania np z parabolą i prostą a w tym zadaniu nie wiem gdzie jest te pole obszaru

?
4 wrz 00:33
Bogdan:
| | 4x − 3 | | −3 | |
y = |
| ⇒ y = |
| + 4 to jest hiperbola |
| | x | | x | |
y = x to jest prosta
4 wrz 01:00
4 wrz 01:14
Kalumniatoris: Z jakiegoś powodu rysuje oś Y w X=1.
4 wrz 01:19
4 wrz 01:21
Piotr:
dzuwne, ze przeciecie osi zrobil w (1;0)
4 wrz 01:22
Kalumniatoris: Wolfram to wolfram, nie zawsze zachowuje się tak jakby się chciało.
4 wrz 01:25
joseph: dzięki bardzo

4 wrz 10:31