pomoze ?
kacper: o ciągu arytmetycznym wiadomo że a6= 8. Ile jest równa suma jedenastu poczatkowych wyrazów tego
ciągu?
3 wrz 20:25
loitzl9006: Nie da rady tego policzyć bo nie wiadomo jaka jest różnica ciągu. Masz jeszcze jakieś dane do
tego zadania, czy to co napisałeś to jest cała treść?
3 wrz 20:28
Piotr:
wiadomo ile jest rowna suma
3 wrz 20:39
Piotr:
sorry zapewne a
6 mialo byc 0
3 wrz 20:43
loitzl9006: haha rzeczywiście − dany środkowy wyraz
3 wrz 20:52
Eta:
| | a1+a11 | |
S11= |
| *11=11*a6= 88 |
| | 2 | |
3 wrz 21:36