matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
nxx:
x
∫
1 +
4
√
x
3 wrz 18:50
Krzysiek:
podstawienie:
4
√
x
=t czyli: x=t
4
dx=4t
3
dt
x
t
4
∫
dx =∫
4t
3
dt
1+
4
√
x
1+t
i dzielisz wielomian t
7
przez (1+t)
3 wrz 18:53