matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
karo:
2
Wyznacz dziedzine funkcji y=
√
arctg(
−1)
x
3 wrz 12:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
1) mianownik ułamka jaki nie może być
2) jaka musi być funkcja w 'arcusie tangensie'
3) jaka może być funkcja pod pierwiastkiem
odpowiesz sobie na te trzy pytania i już masz dziedzinę funkcji
3 wrz 13:01
Mila:
π
y=
2
π
y=−
asymptoty poziome.
2
3 wrz 15:58