matma
ania:
4+x+y=2x−2y
x−y+19=2x+2y
4 maj 17:42
tim: Układ równań?
4 maj 17:48
Krzysiek: ktora klasa jestes

ania?
4 maj 17:49
sylwia gdansk: to szkoda gotowca dawac czego Ty tu nie wiesz ania?
4 maj 17:50
sylwia gdansk: wy zle robicie ze wszytko rozwiazujecie
4 maj 17:50
Krzysiek: ale tu akurat nikt nic nie rozwiazywal
4 maj 17:52
tim: sylwiu, my nie rozwiązujemy. Już kiedyś była dyskusja. Jeżeli zadanie zostało dane kilka godzin
temu, wiadomo, że trzeba gotowca, jeżeli jest osoba, prosimy ją o podpowiedź, dajemy
wskazówki, jeżeli nie da się, zostawiamy nie dokończone zadanie
4 maj 17:52
Krzysiek: przeciez to jest normalne dodawanie i mnozenie potem po podstawieniu, ło matko
4 maj 17:52
sylwia gdansk: no wlasnei to jest chyba 2 klasa ponad g. i moze czas sie nauczyc bo matura z matmy Cie czeka
aniu
4 maj 17:53
sylwia gdansk: no raczej 1 ponad nie 2
4 maj 17:54
Krzysiek: e tam ta matma podstawowa to przeciez prosta co nie

jeszcze nawet tablice daja to przeciez
wszyscy beda zdawac bez problemu
4 maj 17:55
sylwia gdansk: no nie jestem taka pewna czy wszyscy jak nie umie takiego rownania rozwiazac?
4 maj 17:55
sylwia gdansk: ale aniu jeszcze czasu troche masz
4 maj 17:55
Krzysiek: a ty sylwia ktora klasa
4 maj 17:56
Krzysiek: matme to trzeba cisnac tyle wam powiem, tzn cwiczyc, codziennie jakies zadania itp
4 maj 17:56
ania: aha no dobra teraz już wiem że nie rozwiązujecie..
4 maj 17:57
Krzysiek: ja sie przez 2 miechy ostatnio przylozylem troche przed matura i wiecej sie nauczylem niz przez
3 lata LO
4 maj 17:57
sylwia gdansk: aniu ale czego nei rozumiesz to Ci wytlumaczymy
4 maj 17:58
Michał Szczotka: mamy bić brawa Krzysztofie
4 maj 17:58
sylwia gdansk: oj to lady miales zapieprzXD brzydko mowiac
4 maj 17:58
Krzysiek: z pierwszego rownania masz: 4+x+y=2x−2y => czyli 4=x−3y czyli x=3y+4
uporzadkuj sobie drugie, uprosc, i wstaw za x w drugim to co wyliczylem z pierwszego, to nie
boli naprawde
4 maj 17:59
sylwia gdansk: Michal co Ty taki jakis...
4 maj 17:59
Krzysiek: nie michal

nie trzeba

oj ty i to twoje poczucie humoru, ja sie tu nie chwale czy cos tylko
mowie zwyczajnie ze jaks czlowiek chce to moze
4 maj 18:00
Krzysiek: u michala takie teksty w standardzie
4 maj 18:00
Krzysiek: a z tym krzysztofem to przesadziles

czlowieku ja nie mam 80 lat
4 maj 18:01
sylwia gdansk: on taki zawsze jest?
4 maj 18:02
ania: to co mam do czego dodać najpierw
4 maj 18:02
Michał Szczotka:
Bo np Sylwio zakładamy taka sytuacje wracam do domu wchodzę na forum (jeszcze mam dobry humor)
staram się być miły i pomagać na forum to zaczynają ludzie mieć problemy a jak sie jest chamem
to jest spokój teraz rozumiesz
4 maj 18:02
Krzysiek: ania sluchaj

to jest drugie rownanie x−y+19=2x+2y
4 maj 18:02
Krzysiek: wylicz mi z niego x
4 maj 18:02
Michał Szczotka: Sylwia a chcesz numer tel
4 maj 18:03
sylwia gdansk: heh nie masz wogole poczucia humoru gosciu
4 maj 18:04
Krzysiek: no dobra to w drugim rownaniu x=−3y+19
4 maj 18:04
Krzysiek: ja juz rozumiem michala
4 maj 18:04
Krzysiek: ania

i teraz za x w drugim rownaniu wstaw to co ci wyszlo z pierszego czyli x=3y+4
i masz cos takiego : −3y+19=3y+4
4 maj 18:05
Krzysiek: | | 15 | | 5 | |
i teraz liczysz y: 6y=15⇒ y= |
| ⇒y= |
| ⇒y=2,5 |
| | 6 | | 2 | |
4 maj 18:07
sylwia gdansk: michal ale sie czepiasz nie wiem o co caly czas wez daj spokuj juz nie czytaj tego co pisze jak
Cie to drazni i tyle
4 maj 18:07
Krzysiek: wyliczona wartosc y podstawiasz do ktoregokolwiek wczesniejszego z x np x=3y+4
i otrzymyuemy:
x=3*2,5+4=11,5
4 maj 18:08
Krzysiek: x=11,5; y=2,5 pozdro
4 maj 18:09
sylwia gdansk: no chyba juz by sama doszla
4 maj 18:09
Michał Szczotka: nie czepiam sie ale ty się nabijasz z ludzi że nie znają materiału z 2 klasy a sama nie znasz
to dlaczego ja bym miał sie nie nabijać. A podobno to ja jestem sztywny
4 maj 18:09
Michał Szczotka: doszła

?
4 maj 18:10
Krzysiek: ojej no napisalem po kolei co i jak, jak sobie przeanalizuje to zrozumie, moze sie przyda na
przyszlosc
4 maj 18:10
sylwia gdansk: no moze
4 maj 18:10
Krzysiek: hehe nie no michal wymiata
4 maj 18:10
sylwia gdansk: oj michas jednak masz poczucie humoru

jakies
4 maj 18:11
sylwia gdansk: dobra spadam pa krzychu
4 maj 18:13
Krzysiek: elo
4 maj 18:16
ania: Dziękuje
4 maj 18:16
Krzysiek: prosze bardzo

przyloz sie do matematyki, to sie w zyciu przydaje jak nie wiem co
4 maj 18:17
4 maj 18:17
Krzysiek: nara nara
4 maj 18:18
ania: nio przyłożę się
4 maj 18:18
sylwia gdansk: michal ale smieszne
4 maj 20:20
Michał Szczotka: widzę że przypadła do gustu piosenka
4 maj 20:25
sylwia gdansk: pewnie...
4 maj 20:26
sylwia gdansk: troche niski poziom tej piosenki ale niektorzy sluchaja i takich
4 maj 20:30