Policz prawdopodobieństwo
Wojtek: W urnie znajduje się a losów wygrywających, b losów przegrywających i c
losów „losuj dalej”. Po losowaniu los wrzucamy z powrotem do urny.
Korzystając z wzoru na prawdopodobieństwo całkowite policz
prawdopodobieństwo wygranej dla a=100 i b=200.
Moja "próba":
Układ zupełny to chyba będzie:
A0 − los wygrywający, P(A0) = (100/300+c)
A1 − los przegrywający, P(A1) = (200/300+c)
A2 − los "losuj dalej", P(A2) = (c/300+c)
X − wygrana
P(X) = P(X/A0)*P(A0) + P(X/A1)*P(A1) + P(X/A2)*P(A2) = 1 * P(A0) + 0 *
P(A1) + ?
2 wrz 19:18
Wojtek: Pomoże ktoś

?
2 wrz 20:54
Wojtek: Sorry za podbijanie, ale może ktoś pomoże
6 wrz 10:15