matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc z zadaniem z góry dziękuję :)
Asiula:
Rozwiązać następujący układ równań w ciele R
⎧
2x+7y+3z+t=6
⎨
3x+5y+2z+2t=4
⎩
9x+4y+z+7t=2
Wynik zapisać w postaci warstwy względem podprzestrzeni.
2 wrz 18:50
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
2 wrz 21:01