matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
posze o pomoc
kasia:
jak rozpisać (x−2y)
3
?
2 wrz 11:42
Artur z miasta Neptuna:
... = x
3
+3x
2
*(−2y) +3x*(−2y)
2
+ (−2y)
3
= ...
2 wrz 11:47
kasia:
mogłbys do konca? bardzo prosze
2 wrz 11:49
Aga1.:
(x−2y)
3
=x
3
−6x
2
y+12xy
2
−8y
3
2 wrz 11:51