monotonicznosc ciagu
Ala: zbadaj monotonicznosc ciagu: An = n2 +4/ n+1
1 wrz 23:13
Maslanek: Niech n
1−n
2>0, n∊N
+
| | n12+4 | | n22+4 | |
Wtedy: an1−an2= |
| − |
| . |
| | n1+1 | | n2+1 | |
Sprowadź do wspólnego mianownika i wyjaśnij
1 wrz 23:22
Piotr:
1 wrz 23:26
Bogdan:
| | n2 + 4 | | n2 + 2n + 5 | |
an = |
| , an+1 = |
| |
| | n + 1 | | n + 2 | |
Trzeba ustalić znak różnicy: a
n+1 − a
n = ...
1 wrz 23:38
Ala: dzieki wielkie!
1 wrz 23:41
Piotr:
no wlasnie. nie wiem co tez
Maslanek wymyslil
1 wrz 23:42
Ala: hehe no wlasnie
1 wrz 23:43
Dggfuic: An=4 − 1/n+2
10 sty 07:15