matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz
Maarta:
Wyznacz wartości funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α jeśli ctg(90
o
−α)=
2
5
1 wrz 22:30
Eta:
c
2
= 2
2
+5
2
=..... to c= ...
2
tgα= ctgβ=
5
5
ctgα=
2
sinα=.... cosα=.... dokończ
1 wrz 22:41