matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkaaa
Paula:
Bardzo prosze o pomoc przy takiej całce ∫
dx
x
2
+2x+3
1 wrz 21:09
Krzysiek:
dx
dx
∫
=∫
x
2
+2x+3
(x+1)
2
+2
podstawienie: x+1=
√
2
t
du
i korzystasz z tego, że: ∫
=arctgu +C
u
2
+1
1 wrz 21:12
Paula:
dziękuję! : )
1 wrz 21:13