obliczanie pola
lasik: | | 2 | |
Oblicz pole ograniczone liniami y=sinx i y=π− |
| x, jak zaznaczę wykres sinusoidy to na osi |
| | π | |
| | 2 | |
OX mam radiany jak mam zaznaczyć wtedy y=π− |
| x? |
| | π | |
1 wrz 21:00
loitzl9006: Np. wyliczasz punkty przecięcia się wykresu funkcji liniowej z osią x (czyli miejsce zerowe) i
osią y (czyli y(0) ).
Przyjmujesz przybliżenia, np. π≈3,14, π2≈10
a jak to już zaznaczysz to i tak nie będzie pola ograniczonego tymi dwoma liniami. Musi być
jakaś trzecia jeszcze.
1 wrz 21:26
Mila: Też tak myślę, a może inne równanie prostej?
1 wrz 21:50