matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hmm
olus:
Wyrażenie 1−cos(kwadrat)α/sinα, gdzie α jest kątem ostrym jest równoważne wyrażeniu : a= sinα b= 1 c= cosα d= 1/cosα
1 wrz 17:06
Aga1.:
a)
1 wrz 17:13
Piotr:
skorzystaj z sin
2
α+cos
2
α=1 ⇒ sin
2
α= 1− cos
2
α
1 wrz 17:14