matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
koreek:
wyrazenie sinα/ 1+cosα + 1+cosα/sin, gdzie α jest katem ostrym mozna przekształcić do postaci
a= −2/ sinα b= 2/cosα c= −2/cosα d= 2/sinα
1 wrz 17:03
Basia:
sinx
1+cosx
+
1+cosx
sinx
tak to ma być ? [ zamiast α, piszę x; dla wygody; potem sobie zamienisz ]
1 wrz 17:24