matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;p
kiniaa:
Jeżeli α jest kątem ostrym oraz tgα=2 , to wartość wyrażenia cosα+sinα /cosα jest równa
1 wrz 16:36
ICSP:
sinα
cosα +
= cosα + tgα
cosα
niestety musisz policzyć wartosć cosα
z układu równań : sin
2
α + cos
2
α = 1 tgα = 2
1 wrz 16:37
Aga1.:
2
2
2
√
5
cosα=
=
=
x
√
5
5
1 wrz 16:43
Aga1.:
1
Źle , cosα=
x
1 wrz 16:43