pilne
moniiii: sprawdz, zę ciąg o wyrazie ogólnym an=U {6+12+18...+6}{n62+n jest stały.
poszę o pomoc.
4 maj 17:15
sylwia gdansk: oj napisz jeszcze raz
4 maj 17:17
monia.: | | 6+12+18...+6 | |
sprawdz, zę ciąg o wyrazie ogólnym an= |
| jest stały.
|
| | n62+n | |
poszę o pomoc.
4 maj 17:21
monia.: | | 6+12+18...+6 | |
sprawdz, zę ciąg o wyrazie ogólnym an= |
| jest stały.
|
| | n2+n | |
poszę o pomoc.
przepraszam teraz jest dobrze napisane zadanie
4 maj 17:22
Michał Szczotka: u liczniku brakuje chyba n na końcu
4 maj 17:22
sylwia gdansk: jeeli jest staly to q=0 i a1=0 z tego co pamoetam
4 maj 17:23
sylwia gdansk: jezeli to geometryczny
4 maj 17:24
sylwia gdansk: chyba nei wiem niech kto inny pomoze bo sie pogubilamXD
4 maj 17:24
sylwia gdansk: ja bym tu liczyla a1 i roznice i tyle ale czy dobrze mowie to nie wiem
4 maj 17:25
Michał Szczotka: to jest ciąg nie jest powiedziany jaki więc trzeba zbadać znak różnicy
an−an−1=0 sroko ma być stały a w liczniku na bank brakuje n ale jak już je dopiszesz to
podpowiem że to jest suma ciągu arytmetycznego o różnicy 6
4 maj 17:26
sylwia gdansk: szczota miales isc spac
4 maj 17:27
monia.: to tak w liczniku brakuje n
4 maj 17:31
Michał Szczotka: Szczotką to ty myjesz zęby
4 maj 17:33
sylwia gdansk: oj przepraszam widze wjechalam na slaby punkt
4 maj 17:37
Michał Szczotka: jedyny mój słaby punkt to łaskotki
4 maj 17:39
sylwia gdansk: oo to musze sprobowac
4 maj 17:39
Michał Szczotka: pomiziaj sobie monitor może nie spadnie mnie raczej niepomiziasz
4 maj 17:42
sylwia gdansk: bahahahaXD
4 maj 17:43
sylwia gdansk: jakis sztywnior jestesXD
4 maj 17:43
Michał Szczotka: zdziwiła bys się sztywnior to jesteś ty i to taki fest
4 maj 17:44